Helgen.


Lördagen spenderades med vänner och massa vin, fint! Idag har vi legat utslagna i soffan och sett på film. Snövit bland annat, bra film det där. Kvällen passerar i samma anda, med soffhäng, skräpmat, massa godis och bra TV. Imorgon är det måndag igen. Ny vecka och nytt liv. På riktigt. För en månad framåt i alla fall. Mars ska gå i hälsans tecken tänker jag och startar upp imorgon kl. 20.00 med ett medelpass på Friskis. Därefter kör vi. Bra mat och inget sött. Ojojoj, jöbbigt men välbehövligt! ;( 



Ha en fortsatt fin söndagskväll! Puss och Kram.


Vad är grejen?


Helt ärligt. Grannen har flippat. Spelar sämst musik på högsta volym och jag vill sova. Idiot. Tur att jag har sprayat mig kolsvart med brun-utan-sol och hoppat ner i världens fulaste tröja, annars hade festen varit slut! 


Meddela mig gärna!

Längs alla mina fönster på ena sidan av lägenheten är det byggnadsställningar. Inte fint alls. De har stått där ett tag och det har härjat runt en himlans massa folk här utanför som sett rätt in i vår lägenhet. Jag gillar't inte. Idag har de bestämt sig för att börja arbeta också. Tidigt som sjutton eftersom de vill gå hem tidigt på en fredag. Jag lämnade mitt hem lite lätt småstressad imorse efter att ha gjort mig iordning till hammarslag och oväsen. Nu kommer jag hem efter sisådär sex timmar och det låter om om de håller på att slå in taket, på riktigt. Jag klappar på mina katter som förmodligen legat och skakat under sängen hela långa förmiddagen och gör iordning lite lunch (flingor). Ljudet stör mig mer och mer och tillslut står jag inte ut så jag drar upp fönstret och frågar vad faan de pysslar med?! Nej, jag frågar inte så. Jag frågar vad de gör. Som en frågvis liten femåring ungefär.

"Vi byter tak", får jag till svar av en kille med lössnus i hela munnen. Jag frågar när de slutar idag, om de är lediga på helgen och när de slutar här överhuvudtaget! Idag slutar de vid tre. De är lediga i helgen och de slutar banka på mitt tak om ungefär två månader. TVÅ MÅNADER?!

Jag tar mina katter, och flyttar.



Adjö.


Grattis, finaste skatt.


24 år, fyller min älskade idag! Jag har varit uppe sedan gryning för att fixa och dona. Full fart hela dagen och ikväll har det varit ös här hemma med föräldrar, syskon och barn. SuperMys, men nu känns det som om klockan vore efter midnatt någongång trots att den bara är 22. OJOJ, vad vuxenpoäng jag skramlade ihop ovan, och som en sleten gammal tant lät jag till på köpet. Den kladdkaka som bakades igår bidrog (precis som väntat) inte till några vuxenpoäng direkt. Den kunde jag sparat och haft som frisbee i sommar, om jag inte hackat upp den i småbitar och knaprat i mig under dagen som det äkta fettot jag är.

Nu ska jag hämta täcke+kudde och krypa ner i soffan till BigBrother! Bra TV. Sjukt pinsamt, men bra.

      

Sov Gott! <3 Puss & Kram.


Knas


 

Rödvin och garderobsstädning. Såhär kan det inte se ut. Jag hittar ingenting. Det är konstigt hur svårt det är att hålla ordning i lägenhetens absolut pyttigaste rum. Helt omöjligt.


Tisdag.


Fattar inte riktigt grejen men idag är jag så sjuuukt trött!! 

Lovade först mig själv att jag skulle gå hem efter dagens föreläsning (sämsta någonsin) och softa, men det känns inte som det riktigt finns utrymme för det just idag. Eller just den här veckan. Eller egentligen inte innan sommaren. Istället kände jag mig lite småtvungen att handla mat, dryck och lite presenter till min älskades födelsedag, som är imorgon. Gjorde btw ett riktigt kap och handlade tre buketter med rosor för 15:-/ st för att piffa till det lite extra. Fint!

Nu laddar jag upp med tio koppar kaffe och tar tag i bak och städ. Den som kommer och hjälper mig utlovas bra musik och jäkla fint sällskap! ;) Jag ska baka kladdkaka. Enkelt, gott och inte så mycket som kan gå fel (men jag ropar naturligtvis inte hej än). Maten lämnar jag till C som övat 365 dagar om året i snart tre år..



På återseende!


God Morgon Måndag!


Vaknade av ett sms idag där min C-uppsats vän förklarade att hon fått influensa. Ingen skola alltså. Jag ställde fram klockan till åtta. Halv nio. Nio. Tio. Och släpade mig tillslut upp till kvart över elva. Skönt, eftersom jag bara sovit fyra timmar när klockan ringde första gången, vid halv sju. 

Upptäkte att kaffet var slut när jag skulle äta frukost och fick nästan panik eftersom jag vaknade med en dunkande huvudvärk. Hittade en liten påse med julkaffe, pussade på förpackningen och kokade ett par koppar. Nu är jag redo att starta upp med lite artikelsök till C-uppsatsen. Det tråkigaste som finns. 

Det här känns som en riktig måndagmorgon.

Carro: Hej! Vad gör du då?
Jag: Tjaa, jag sitter och ska precis ta tag i plugget nu.
C: Men ja kan komma över och plugga med dig.
Jag: Ja, gör det. Jag har svintråkigt.
C: Då vill jag ha kaffe med.
Jag: Men du. Det är slut. Jag fick dricka julkaffe till frukost.
C: Men du. Jag tar med mig kaffe när ja kommer.
Jag: Åh, grymt! Tack.
C: Yeeeeees, då har jag gjort min uppgift idag med. Det stod att jag skulle hjälpa en vän. 
Jag: Ha ha. Det va ju bra. Snällt av dig..
C: Fan, här står det att jag inte skulle avslöja det också!

Nu kör vi lite hemmastudier. Hörs senare.



Puss&Kram.


Skyll mig själv!


Idag pluggar jag kanske ihjäl mig. Om jag inte gör det så hörs vi en annan dag...





Hej Hopp.

Såhär tänker jag nu..


.. att jag går och sover. Ensam. Eftersom min kille verkar komma hem senare än jag. Dumt. Sen kommer jag vakna och bli arg. Bara för att jag vaknar. Det blir jag jämt. Väck inte en björn som sover, gör bara inte det.


    

Soov Goott.


Svinkalla lördag.


Det är kallt ute och kallt inne. Jag och Carro tog oss precis igenom den kanske kallaste walken ever. Hon tycker det är grymt att gå när det är kallt eftersom benen domnar bort och gör att man känner sig smal, då man slipper känna hur låren skaver mot varandra. Sant, men jag föredrar ändå lite varmare promenader.. 



Pimplar på ett glas rött och slänger ihop lite käk. Sen blir det en L Å N G L Å N G dusch innan jag ger mig av för att se vad lördagskvällen har att erbjuda! 


Fredagsmys!


Eftersom man inte ska hänga i skolan mer än vad som är nödvändigt så valde vi att ta helg vid lunch idag. Fredagseftermiddagen spenderades på IKEA och på FashionHouse tillsammans med fint sällskap. Inhandlade lite mys till hemmet och ett par pjucks. Skorna va inte alls meningen egentligen men de stod alldeles själva vid sidan av ett par leopardpumps och bara stod. När jag bestämt mig för att lämna butiken illa kvickt och glömma dem så kom tjejen i kassan och förklarade att de fått med dem av misstag i en leverans. Ett par bara. Inte skulle de komma in heller. Min storlek och allt. Där va det kört och de fick följa med hem.. tills vidare i alla fall..



Nu ska jag sjunka ner i soffan tillsammans med mitt hjärta och ett glas rött. Riktigt fredagsmys med TV och slappande ikväll. Känns helt OK. 

God fredagskväll!  


Fredag <3







Idag softar vi på Bibblan. Där dricker vi massor av kaffe och snackar C-uppsats. Duktiga tjejor! Efter det är det helg, och jag älskart!


Brand i knutarna


Idag försov jag mig. Skolan började 10.00 och jag vaknar 8.40. FAN FAN FAN låter jag medan jag halvspringer in i badrummet. Jag har en dryg timme på mig. Jag hinner inte duscha. Hinner inte äta frukost till vakna med the voice i en halvtimme. Hinner inte med några klädbyten om den biten helt skulle skita sig. Jag ber till gud att hår och smink ska sammarbeta med mig idag, medan jag tvättar ansiktet med iskallt vatten eftersom jag inte hinner vänta på att det ska bli varmt. 

När min CC-vän ringer så berättar jag snabbt att jag har mycket bråttom eftersom jag försovit mig.. "Ha ha. Gumman, man har inte försovit sig om man har över en timme på sig" säger hon.

 Jag kan hålla med om att det vore grymt skönt att alltid ställa klockan någon timme innan skolstart, men då riskerar jag att behöva skynda, stressa och snabba mig på under morgonen. Hela dagen kan vara förstörd om någonting går fel och utbrottet (som kan liknas vid detta) blir till ett faktum. Kanske blir det bättre någongång framöver? Det sägs att det försvinner när man får barn. Vi får se. Fram tills dess resonerar jag lite som skalman och påstår att skynda är det värsta ordet som finns!



Trött!


Förmiddagen spenderades i skolan tillsammans med övriga gruppmedlemmar. Efter det hade jag en tanke om att jag faktiskt skulle sitta i bibblan som en riktig student och plugga vidare på eget bevåg, tillsammans med min dator som jag kånkat till skolan enbart därför (eller ja, från bilen in till bibblan iaf). När internet va lite segt gav jag upp. Det blev en lunch istället, och det va såklart roligare!

Nu sitter jag här mätt och trött och klunkar extra starkt kaffe i väntan på en powerwalk..

Efter det behöver jag på riktigt ladda om för ikväll är det C-uppsatsplanering som gäller. Imorgon är det uppsatssondering och vi ska presentera vår idé. Vi har ingen.. så det här kan bli en lång kväll..


   

Behöver jag säga att jag längtar efter sommaren?


Från Gårdagskvällen..














Alla Hjärtans Dag!


"Använd detta som status om du tror vet att du får köpa dina egna jävla blommor". 

Min kille firar det som kan firas, typ. När jag hade varit och gjort min lilla tatuering som jag tjötat om så länge så möttes jag av ett "GRATTIS PÅ GAAADDAREDAGEN ÄLSKLING" när jag kom innanför dörren, till exempel. En orkester spelade i hallen och... Nej, men jag fick en present och så i alla fall. Jul, födelsedagar, påsk, årsdagar och tatueringsdagar firas alltså med dunder och brak här hemma.

Det enda som inte verkar firas är Alla Hjärtans Dag? Jag firar det. Självklart firar jag det! Jag tycker till och med att det är den kanske viktigaste jävla dagen på året. 

Jag har köpt hem ost, kex och vin. Bjudit på lunch och köpt en fin tröja i present och fått tillbaks 0. En mindre bra affär känner jag nu. 




Ikväll blir det i alla fall spel och vin med fina vänner. Sköj! 


Varför?



Dan före kärleksdan.

Vi har kollat på Solsidan. Det är inte lika bra nu som förra säsongen och det är ju synd. Det spelas Fifa fast jag hellre vill se på TV. Jag slöar vid datorn. När telefonen ringer och jag är heelt hundra på att det inte är till mig så måste jag ställa ifrån mig den och svara, eftersom C är mitt i en sjuukt viktig match. Det finns ingen oviktig match i  det här TV-spelet. Jag har ångrat cirka femhundra gånger att jag köpte hem det överhuvudtaget. Vi har handlat också. Trötta och sura, mest trötta. 

- Du är ju störd! Verkligen störd. Jag kommer skriva om det på bloggen nu till och med.
- Är det inte bättre att du bara ringer och berättar det för dem som läser den?

Tur att det är några timmar kvar till Alla Hjärtans Dag kan jag känna. Dagen då man ska vara snäll och sams hela tiden. 


                             

 


Lördag.

Jag bara njuter av lugnet just nu. Lugnet före stormen. Våren kommer att bli hektisk med C-uppsatsskrivande och massa annat, men samtidigt känner jag på mig att det kommer bli en riktigt bra och sköjsig vår.

I sommar ska jag vara ledig. I tolv veckor. I TOLV VECKOR! Bara en vecka är uppbokad för då hänger vi i ett stort och fint hus i Frankrike tillsammans med C:s familj. Elva hela veckor ligger sedan blanka i almenackan. Fantastiskt!

Idag har det inte blivit mycket gjort. Efter morgonwalken fastnade jag i de resekataloger jag och mamma hämtade hem förra veckan. Pappa fyller 50 år i Maj, och firandet behöver planeras. Jag är så sugen på att komma iväg någonstans nu, att till och med flygningen känns okej. Helst vill jag till solen.

Jag gjorde ju ett tappert försök att lura både mig och Carro att det (i alla fall snart) är sommar, för ett par dagar sedan. Nu täcker snön marken här i Kalmar igen. Surt..




Ha en fantastisk lördag allihop. Det ska jag ha! 

Puss&Kram.


God Morgon!

Trött morgonwalk idag!
Nu bakar jag scones. Inte precis jättenyttigt, men vafan. Det är ju  F R E D A G <3


Åh!

Att X-boxet brummar tills sent på kvällen, att datorn måste vara med i sängen när det är sovdags eller att det måste upp och härjas i köket mitt i natten är tre störmonent som helt klart är bättre än att sova ensam. Ensam på natten är ingenting för mig / Lilleskutt  


Love is in the air

Prisa gud, det är vår på riktigt!

Himlen är blå. Solen skiner.  Fåglarna är här. Gruset på vägarna sopas bort & conversen är på.. Timmarna i skolan har passerat och nu hänger jag hos Carro där vi tar säsongens första kaffe ute i solen!





Kvällen.

Tisdagen kickades igång vid 06.30. Därefter har dagen varit effektiv med bl.a. föreläsning, tandläkare, fika, shopping och powerwalk.. (Tandsatan har från och med nu, två veckor på sig att tillfriskna innan den ryker).

 Ska sörpla upp min ColaLight och krypa ner i sängen, imorgon väntar grupparbete på bibblan!



Det är så jag gör det.

Vad gör man när pressen av plugg, städning och andra småärenden man skjutit på alldeles för länge blir för stor?

Enkelt, man låtsas som ingenting och sover till 15.00.


Mitt i natten


Ger jag tråkiga svar, på tråkiga frågår...

Höger- eller vänsterhänt?
Högerhänt.
Humör just nu? Typ "jag-är-för-trött-för-att-sova-trött".
Favoritgodis: Allt!
Är det nåt du absolut inte äter: Kroppkakor.
Kläder just nu? Ha ha. En väldans fin sov-outfit.
Musik just nu? Ingen alls faktiskt.
Vad sa du senast? Godnatt & Sovgott. 
Sommarplaner? Sol, bad och ledighet.
Fisk eller badkruka? BADKRUKA.
Saft eller alkohol? Svårt.. Men behöver jag utesluta nåt för resten av livet så blir det saft ;)
Hur många kuddar sover du med? 1 (av de 10 som finns i sängen).
Favoritväder? Allt utom blåst.
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med? En vän, en flytväst och en båt.
Spelar du nåt instrument? Nix.
Morgon- eller nattmänniska? Natt, utan tvekan.
Sparare eller slösare? Hm, försöker vara båda. Men är av naturen mer en slösare, tyvärr.
Bästa film? American History X.
Tror på liv på andra planeter? Näe.
Kommer du ihåg din första kärlek? Nä?
Älskar du henne/honom fortfarande? Ha ha. Förmodligen inte.
Har du några homosexuella vänner? Inte vad jag vet.
Tror du på mirakel? Absolut.
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid? Ja, kanske det?
Ser du dig själv som tolerant mot andra? Hm, beror på.
Ser du på kärleken som ett misstag? Näe.
Hur många barn vill du ha när du blir stor? 0-5.
Bio eller promenad? Promenad. Är inte bio rätt trisst egentligen?
Är du kittlig? Ja!
Snarkar du? Nej.
Stjärntecken? Oxe.
Rädd för insekter? Nästan sjukligt rädd.
Äckligaste insekten? Geting, om det är en insekt? Sen kommer alla på samma plats!
Största svaghet? Att jag är rätt nojig av mig antar jag?
Bästa bok? Oj. Det har jag inte läst så många.. PASS.
Vad vill du jobba som? Inte en aning.
Chips, morötter eller godis? Goooodis.
Pizza eller hamburgare? Hamburgare, på McDonalds.
Skriver du dagbok? Näe. Får ett ryck ibland.
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? Mjaa.
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Välstädat!!
Gungar du på stolen? Alltid!
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Aldrig någonsin.
Vilken hand håller du gaffeln i ? Beror på.
Är du rädd för blod? Nej.
Saltar du på maten? Ja.
Gillar du att sjunga? Nej.
Anser du att du är stark? Både ja&nej.
Brukar du sola? På sommaren, ja!
Vad gör du om du får hicka? Avvaktar.
Röker du? Sällan, men det händer.
Snusar du? -ll-
Använder du knark? Nej.
Kaffe, te eller inget? Båda.
Har du en besatthet? Nja..städning kanske..




02.15 och jag gör ett nytt försök att somna.

Puss&Kram!

Söndag...

Det är fasen lite vår i luften! Termometern visar 9+ och solen skiner här på Ön. Vi har tagit över huset över helgen eftersom M&P är kvar i Vimmerby sedan i fredags. Rätt fint faktiskt och jag passar t.ex. på att tvätta upp typ tre månaders tvätt.

Nu drar jag ut lillebror på en promenad!



Hej på ett tag.


Heaven..

.. is a place nearby.

Fredag och lördag har redan passerat förbi. Gårdagen gick bra. Begravningen var vacker. Personligen tycker jag att kyrkan är en fin plats, även om jag inte köper prästens blurr om gud, jesus eller meningen med vår stund här på jorden för ens 5 minuter. Som tur är så höll hon sig stundvis från sin religiösa predikan och pratade om min farfar istället. Fint. 
     

 

Bland annat så nämnde hon att en av farfars hedersuppdrag alltid varit att vara jultomte, och gjorde därmed den redan jobbiga dagen till en riktig skitdag för de barn som närvarade. Men nu är det sagt; Jultomten har aldrig riktigt funnits.

När vi kom hem igår på kvällen så hyrde vi tre filmer och bädade ner oss hemma i soffan. Jag somnade 20 minuter in i första filmen och vaknade i soffan vid nio imorse. Idag kör vi samma koncept fast nu är det C som ligger och sover här i soffan brevid mig. Grå helg. Fast lugn, skön och fin också. 


När allt blir stilla.

Kvällen drar ihop sig och jag ska strax krypa ner i sängen för lite sömn. Jag hoppas och tror att jag kommer somna som en stock ikväll för det behövs verkligen! Imorgon bitti åker jag och hjärtat 15 mil in i småland för begravning. Finaste Farfar. 



Jag såg det som självklart att du alltid skulle finnas. Inte precis i närheten, men finnas. Vara med. Vara min farfar här på jorden under många långa år framöver. Det blev inte så och jag kommer sakna dig nu. Jag kommer att sakna dig vid precis varje tillfälle när du egentligen skulle varit med och funnits här hos oss. Jag hoppas och tror att du har det bra där du är nu. Vi ses i himlen min fina farfar.  


Fynd

Det gick lugnt till med tanden igår. Inga dödsfalloch inga större skador. 5 dagar extra med pencilin och ett återbesök efter där någongång bara, men det visste ju jag. Jag som aldrig tar ut hemskheter i förskott. 

Till dagens klipp: Byxor och solisar för 130 ynka kronor.

       


Ojoj. Det var värst vad snajsigt va? Byxorna är inga förstora pyamasbyxor i fult mönster. De kommer göra sig bra tillsammans med en enkel outfit, solbränna och sandaler i sommar. Eller så åker de in i garderoben där de ligger kvar tills de sorteras ut igen, men det tror jag inte.

PUSS&KRAM!


Den andra februari tjugohundraelva.

Efter tre hårda timmar i skolan blev det häng med bästaste CC vännen. Vi hade siktet inställt på en  mysig inredningsbutik i utkanten av Nybro, men tyvärr. Stängt. En chees i Mc Driven senare rullade Hondan hem mot Kalmar igen. Lyckad shoppingtur för Hondan som fick nya torkarblad på vägen. Mindre lyckad för oss två. Minst lyckat för mig som tävlar i Biggest Looser här hemma. 

Senare i eftermiddag ska jag förresten till tandläkaren. Nu är jag nervös för att de ska dra ut tanden. Eftersom jag är lite av en självutbildad läkare så vet jag precis vad det kommer att resultera i:

1. Min tand dras ut 2. Infektionen är fortfarande kvar och blir större 3. De sätter in pencilin som inte hjälper denna gången heller 4. Infektionen sprider sig 5. Jag kanske dör, eller i alla fall blir jättesjuk. 

Dramatiskt, men inte helt orealistiskt.. 


En sak..

Har varit och vinkat av finaste vännen vid tåget. Trisst, och alltid lika tomt även om vi ses snart igen <3

Förresten. Pencilin ska väl hjälpa mot en infektion? Inflammation? Jag vet inte exakt vad de är jag har, men tandläkaren va i alla fall säker på att en pencilinkur skulle hjälpa. Nu är jag inne på sista dagen och om jag har delat varje liten tablett (av totalt 30 stycken), till typ tio delar och svalt varje liten del med ett stot glas vatten för att inte sätta i halsen och kvävas till döds UTAN ATT DET HJÄLPER så vill inte jag vara tjejen som svarar i telefon på Folktandvården i Färjestaden imorgon bitti vill ja lova.

Go'kväll!


Biggest Looser

Idag ringde min läkare och väkte mig kvart i nio. Han frågade hur allt stod till och eftersom jag helst bara ville somna om så svarade jag "Bra". När det blev tyst i luren så la jag till ett "Det rullar på, liksom"..  Resultatet av det samtalet blev avslutad kontakt och medicin utskrivet för ett år framöver. Inte så lyckat såhär i efterhand kanske men jag fick i alla fall sova några minuter till.

Jajjajja. 

Jag och C har kört igång någon typ av Biggest Looser tävling här hemma så jag har redan ätit frukost, lunch  och varit ute på en promenad. Där emellan har jag hunnit läsa lite i kursböckerna. Klockan är 14.15. Sjukt vad dagen blir lång när man inte sover fram till lunch ; ). Reglerna kring Biggest Looser tävlingen är enkla. Vägning en gång i veckan och den som förlorar fixar fredagsmys. Eller torsdagsmys. Eller nåt annat mys någon dag när det passar. Det här är kanske min grej. Vi får se. 


                                         



 


RSS 2.0