Nu hade jag tur.


Jag skulle aldrig ha skrivit att jag behövde viktigare saker att bry mig om. Sånt får jag alltid igen. Den här gången också. Virus. I. Datorn. Självklart har jag mycket på min älskade dator som inte varken får försvinna eller bli virusdrabbat. Mitt liv sedan tre år tillbaks, typ. Något virusskydd har jag inte eftersom min lillebror säger att det är onödigt. Ingen back up heller. Inget USB med det viktigaste på. Jag har helt gett mitt öde till denna lilla elektronikpryl utan virusskydd. Det är ett misstag jag aldrig gör om och jag tackar min pappa som efter ett par timmar lyckades få min vän helt frisk igen.

Jag firar med att köpa ett virusskydd för 550:- och pluggar mig sedan igenom valborgskvällen..


Utbrottets stora dag.


Idag pluggar jag åtta timmar för att hinna klart med uppsatsen, städar hela lägenheten som ser ut som kaos, ligger ute i solen och njuter av att det är helg, hänger med härliga vänner, säljer gamla kläder/skor/väskor på tradera för att få ihop cash till att finansiera min lediga sommar, tränar för att åter igen få på mig mina jeans och firar valborg. Lycklig och glad är jag också. NOT NOT NOT.


                       



Ovanstående är dock vad jag skulle behöva göra helst senast igår. Samtidigt skulle jag behöva sova mig igenom hela dagen. Vaknade klockan nio och kunde inte sova en enda minut till. Sedan dess har jag mest gått omkring och funderat på hur jag ska få ihop dagen på bästa möjliga sätt. Stört. Jag tror jag behöver lite mer att göra. Mer viktiga saker. Nu har jag inte det och får försöka göra det bästa för att dessa helt obetydelsefulla grejjer inte ska ta mig under isen. En sak i taget. Nu kör jag städningen först.

Fredag 29 April


Fredagen inleddes med några pluggtimmar hemma hos C. Sådär jättemycket blev väl inte gjort direkt eftersom vi la in både promenad, rastande av hund och glasspaus i schemat. Daim med päron och jag undrar varför ingen kommit på det innan? Sjukt bra. Vid tvåtiden drog jag mig tillbaks till stan och hängde lite innan jag gjorde mitt andra C sällskap på golfbanan. Svinblåsigt men ändå fint..

Timmarna gick sjukt snabbt och det blev liksom kväll och sedan natt. Köpte en skiva när vi tankade bilen på väg hem vilket gjorde att vi var tvugna att köra runt tills jag lyssnat igenom den. En dubbelskiva. Nu är vi i alla fall hemma och jag är  t r ö t t . Imorgon ignorerar jag nog det fina vädret och sover bort ett par extra timmar. Puss och Godnatt.

























Torsdag 28 April


Jag pluggar hela långa dagarna och någonting annat hinner jag knappt med. Trisst. Om cirkus två veckor är vi nog i princip klara med uppsatsen och det blir förhoppningsvis lite andrum. Om vi klarar deadline är dock lite tveksamt i nuläget. Skit samma säger jag som så många gånger innan. Någongång blir den klar och då är jag glad om jag inte stressat mig till döds. 

Under en av dagens pauser förnyade jag mitt pass. Det tog tre omfotograferingar och tre omskrivningar av namnteckningen för att allt skulle kännas okej. Ett stort plus att jag vuxit till mig lite också och från och med nu är 164 cm lång. Eller kort. Under kvällen drog jag också med mig C till IKEA för att shoppa upp hans presentkort. Stackarn. Jag vet inte om han är sådär svinnöjd med lakana men jag tycker de är väldigt söta.
 



På tal om lakan ska jag bädda ner mig nu. Imorgon kör vi sista pluggdagen för den här veckan och även om jag bör köra på hela helgen så är helg alltid helg. Liksom.

Puss och godnatt.

En söndag i påsk




























På riktigt..


.. så lovar jag mig själv att inte sätta min fot på ett uteställe i den här stan, och förmodligen inte i någon annan stad heller på hundratio år. Även om en sköj förfest och finfina vänner gjorde kvällen riktigt bra så är det alldeles för mycket  kisslukt, taffsande, dräggfylla och skoskav för att helt och hållet passa mig. Dra åt helvete vad jag älskar uteserveringshäng, grillkvällar eller varför inte hemmakvällar?! Jo, ja, jo. Jag vet att jag kommer ångra och ändra mig snart. Bara värmen kommer och så. Men, vad det gäller höst, vår och vinter så står jag fast vid mitt ord. Hundratio år. Minst. 






Jag kryper ner i min säng. Fint. Glad påsk & Sov gott. Puss. och. Kram.


Det är söndag..






.. och jag laddar inför en ny vecka. Det gör jag genom att glassa i en solstol mot husväggen i fint syskonsällskap. Det är 20 graders värme och säkert mer än så. Jag har lämnat stan för landet och  timmarna flyger förbi precis som de överhuvudtaget gör när det är helg och ledigt. Klockan är eftermiddag och jag känner mig både röd och bränd efter en hel dag utomhus men jag gillart. Nu ska jag slänga på mig kläder och ge mig ut på skojakt. Måste utplåna det här eviga skoproblmet. Eftermiddagen fortsätter förövrigt med familjemys och ikväll styr hondan över till stan igen. Hej då helg. Hej uppsats. Fyra veckor kvar.

Fantastiskt häng!


 











Ni är bara så jäkla bra.


Älska!




Ja, inte att det ligget ett stort hotell i vägen för min havsutsikt..
Men att det är blå himmel, sol och fredag! <3


Frustration


Okej. Det är avgjort. Det blir imorgon som jag i alla fall försöker plocka lösgodis i hg istället för kg och tar trappan istället för hissen. Att inte ens kunna ha de jeans man köpt för ett par månader sedan är  inte   okej  och jag tror jag tog inlägget "Fuck Bantning" aningens steget för långt.

Jag borde sova nu men har piggnat till efter några timmar i soffan. Imorgon är det en fullspäckad dag med plugg under förmiddagen, lunch med fina klassisar, läkarbesök och riktigt fint sällskap under eftermiddagen och kvällen! <3 Bästaste Henryvännen är i stan och det är fint. som. snus.

Om sju och en halv timme ringer klockan och jag ska släpa mig uppåt. Jag önskar mig fint väder. Tack på förhand. SovGott.

Okej..


Jag är hemma efter en lång dag av intervjuande.  Oj, vad det tar på krafterna. Att det kräver så sjukt mycket mer koncentration än vad ett vanligt samtal gör är egentligen knas, men så är det. Det kräver koncentration när det gäller att göra en god presentation, ställa bra frågor, lyssna på svaren, förstå svaren och ställa fler frågor, förhålla sig till sina tänkta teman och också följa upp med nya sådana utifrån svaren. Dessutom ska intervjun vara intressant i förhållande till frågeställningarna. För en disträ och ganska ofokuserad tjej som jag är det här alltså döden. Glad över att ha rätt ut alla situationer under dagen på ett någolunda godkänt sätt tar jag nu kväll.

Torsdagskvällen stavas hemmamys som så många andra kvällar nu för tiden. Borde egentligen dra mig ut på en walk men pallar icke. Eftersom jag allt oftare inte pallar dra mig ut på promenader så försöker jag vara nyttig istället. Det pallar jag inte heller. Dessa två faktorer bidrar till att jag snart inte kan knäppa mina jeans och jag måste därför snarast möjligt ändra den här trenden. På måndag. Kanske. Eller imorgon. Eller måndag. 

Ajja, Det va allt blurr för ikväll. Hej.


Jo, men det knallar och går..





..och om någon undrar vad jag gör om dagarna så hänger jag mest med min uppsats, min uppsatsvän och äter på Mc'Donalds. Typ. Igår sa vår handledare att "Kunskap är inte tungt att bära". Näe precis, skönt. Och just nu känns det som om det är det enda positiva med den också. Vid sidan av allt plugg så hittas det också på en del sköj som tur är. Och så sover jag. Såklart. Nu ska jag till exempel ta en dusch och lägga mig. Imorgon blåser vi av fyra intervjuer. Vi hoppas att allt går enligt planeringen och att det blir sol eftersom vi har några timmar att slå ihjäl. Det görs helst utomhus. I Solen.

På återseende!


Måndag 11 April


Ojoj, vilken fart dagarna försvinner i och efter en fin helg är det nu ny vecka. Ny vecka innebär måndag och C-uppsats såklart. Fyra dagar kvar innan helg och vi hoppas på att det blir fyra mycket effektiva dagar. Det måste bli fyra mycket effektiva dagar om våra värdefulla kvällar och helger ska kunna förbli pluggfria.

Efter det att vi lagt ner plugget idag så åkte vi till Öland och strosade omkring lite. Hur skönt väder är det inte?! Ikväll är jag barnvakt åt mina småkusiner. Vi spelar fotboll och dinosauriespel. Och äter pannkakor. Och glass. Efter ett par timmar blir det lite långrandigt och jag lär dem att sjunga SingStar istället. Nu har vi kul igen. Hm, Jag har kul igen..



Lördag 9 April


GODMORGON!

Bara 10 grader i skuggan, men ändå! Det är strålande sol, OCH helg! Frulle, dusch och sen ger vi oss ut på jakt efter en plats i lä där vi kan hänga och skaffa oss lite av årets första bränna, och om inte det, i alla fall få i oss lite efterlängtad D-vitamin. Hej sålänge.  


Fredag 8 April


 
OM jag har någon kvar, om så bara en enda person av antingen min kille, någon i min familj eller någon av mina vänner kvar efter det att mitt sjukt griniga humör lagt sig så kommer jag att vara evigt tacksam. Eller ja, evigt tacksam ska jag nog passa mig för att använda eftersom det är ett uttryck jag brukar glömma bort att jag lovat efter första lilla regnskur. Hur som helst.. 

Idag måste jag extra mycket tacka min fina Cissivän för att hon inte drog under mitt kläd-smink-hår-svett-stress utbrott. Lugn och fin hämtade hon nya kläder tills något passade, plockade iordning och gav min katt medicin. Min katt som jag ansåg fick skylla sig själv att hon hade ont eftersom hon låg under soffan och tryckte när det va medicindags. 

Nästa tack går till min sambo som jag senare sprang på när jag var påväg ut på stan. Eftersom han till och med såg igenom mina solglasögon att jag var på ett sjuhelvetes humör så ringde han och sa att jag skulle stanna på stan tills halv sju. Det gjorde jag så gärna, för är det nåt som kan få denna lilla tjej på gott humör så är det skor och kläder. När jag kom hem va lägenheten fin, disken diskad, maten lagad, godisskålen full och filmen förbered.  

Sista tacket går, denna fina fredag till min underbara Henryvän som svarar telefonen, lyssnar och förstår när jag ringer och är i upplösningstillstånd. Dessutom är jag glad över att ofta få mötas av  "Men gud, jag fattar. Jag är likadan. Du är inte knas och du behäver inte låsas in".

Egentligen är jag inte så odräglig. Det måste jag säga. Jag är för det mesta rätt glad, men jag ska inte heller sticka under stolen med att vissa dagar kan vara precis såhär. Det är som om ett svart åskmoln cirkulerar omkring mig, så exploderar det och solen kommer fram igen. Det är många gånger jag bestämt mig för att vara lite mer filbunke. Helt utan resultat.

Torsdag 7 April


Det flyter på nu! Idag har vi t.ex. genomfört de två första intervjuerna till C-uppsatsen, varit ute i alla fall liiite i det sköna aprilvädret och ätit säsongens första jordgubbar..

  

Intressant? Inte?! Min kille tycker jag ska ta bilbesiktningen nästa vecka för att ha nåt att skriva om i min blogg. Det är kanske inte en så dum idé. Jag läser några inlägg tillbaks och inser att det är rätt mycket "Nu ska jag, sen ska jag och då ska jag". Jag har nåt slags hatkärlek till det här med bloggande. Mest hat. 
 


Tisdag 5 April




Det är inga pigga tjejer som suttit och skrivit C-uppsats idag. Min hals är om möjligt ännu värre än igår och min uppsatskamrat har öroninflammation och spräckt trumhinna. Eftersom vi inte direkt ligger före vår tidsplanering så har vi trots detta arbetat på under heela låånga dagen. Rätt bra. Ledigt tar man ju hellre när man är frisk. Nu är vi dock lediga för ikväll och återses igen imorgon bitti klockan 9.00.  

Det regnar, C spelar fotbollsmatch och jag är förkyld (bör inte lämna mitt hem). Så, vad gör jag ikväll? Ingenting! Fixar, donar och myser omkring i min ensamhet. Jag gillart, även om jag skulle föredra att vara helt och hållet pigg snart igen <3

Klockan 22 ikväll krigar vi om TV:n eftersom BigBrother krockar med fotbollen. C kommer vinna eftersom jag för första gången kan tänka mig att välja sömn framför BB. Självklart kommer det inte att vara gratis. Om jag känner min kille så kommer han tycka det är okej att diska en vecka för att få se fotbollen och det låter jag ju inte gå förlorat.

Ha en fortsatt härlig kväll!


Vilken dag!


Jag har ett jobbigt virus i halsen. Jobbigt och ont. Läkaren sa att det ger sig på 7-10 dagar någonting, Härligt. Jag önskar att jag kunde lägga mig under mitt täcke och vänta tills dess. Goskatten vet ingen riktigt vad det är för fel på, massa feber och död svans. Efter mycket om och men kom vi från veterinären med smärtstillande och ett återbesök tills på fredag. Jag hoppas dock att hon piggnar på sig till dess så hennes matte kan få lägga pengarna på någonting roligare. Elva hundralappar fick jag ge ifrån mig idag. Känns inte helt orimligt att betala det för en febertagning och lite kläm på svansen? Jo, jag tycker det.

Efter en stressig förmiddag tyckte min fantastiska mamma att jag behövde lite glass, sol och sällskap. Hon svängde förbi mig efter jobbet och vi köpte glass, vilken jag tappade i marken efter fem minuter. Olyckligt.

Ikväll har vi åkt runt i min lilla bil, fotat och handlat. När jag stannade till vid vägkanten för att släppa av Carro kom polisen och frågade om jag verkligen fick stå där jag stod. Jag gillar poliser, absolut. De finns för allas säkerhets skull och för mig hade de gärna fått vara ännu fler. Men det här var nog den dummaste frågan jag fått. Självklart får man inte stå parkerad på en cykelväg. Jag vet det och de vet det, och de vet att jag vet det. Onödigt stannat, onödig sagt.

Nu ska jag slänga mig i soffan, softa, sova och vakna till en lite piggare dag! <3

Sov Gott.


Måndag 4 April


Jag har fortfarande ont i halsen och ska till läkaren om en dryg halvtimme. Som om det inte vore nog så har min älskade goskatts svans slutat fungera helt. Den är helt död och bara hänger. Blir en sväng till veterinären under eftermiddagen där jag hoppas att de kan göra något åt den saken. Jag hoppas också att det inte kommer att kosta hur mycket som helst. I övrigt ska vi försöka plugga lite i den här sjukstugan idag. Får se hur det går..




Puss sålänge!

Söndag 3 April


Jag är så fruktansvärt trött på att vara sjuk. Sjuk. Sjuk. Sjuk. Nu har jag ont i halsen. Riktigt ont. Det började lite smått i fredags och under dagen igår kom febern. Eftermiddagens planer ställdes in och jag satt hemma och deppade istället. Idag är det inte bättre, och jag har ägnat hela förmiddagen åt att äta isglass och dricka varma drycker. Under eftermiddagen trotsade jag smärtan och sökte mig ut för en stund. Dumt såhär i efterhand. Nu ska jag njuta av söndagskvällen så gott det går. Ännu mer isglass och ännu mer varmt att dricka. God mat och mys i soffan. Det kunde alltså varit sämre, men det kunde helt klart också varit bättre.

Skickade ett sms till 118110 som man ju gör ibland när man undrar över någonting sådär superakut. Frågan: "Vad kom först av pinnglass och strutglass?" och svaret: (trumvirvel) "Troligen tillverkades glass i Europa redan 400 f.kr, då Alexander den store (kung i Makedonien) var mycket förtjust i en blandning av honung, fruktsaft och mjölk som man frös i hårdpackad snö. Pinnglassen var före strutglassen!". Så slapp ni slösa bort tio spänn på det ni som undrat. Skriv upp det nu. Och tacka till mig.


Lördag 2 April


Helt underbart att det är april! Den här månaden brukar ju faktiskt kunna bjuda på både riktiga vårkänslor och stadigt varmare temperatur! Gårdagskvällen innehöll lite allt möjligt. Häng på stan, middag hos C:s föräldrar och lite allmännt härjande. Vi planerade också för några extra dagar i Paris efter avslutad Frankrikesemester i juli, och det blir nog bra det. 

Idag spenderar vi största delen av dagen utomhus. Vi ska t.ex. se på fotboll eftersom jag försöker göra det i alla fall en gång per vår eller sommar för att inte vara en allt för oengagerad flickvän. Efter det hittar vi på nåt sköj, och ikväll hänger vi i Läckeby. Det blir fint. 

Inleder våren med lite färg..


RSS 2.0